Sexting

Doel:
Categorie: Jeugd

Seks is overal en zeker met een mobiele telefoon erg toegankelijk. Denk bijvoorbeeld aan #metoo, wat circuleert op sociale media. Mensen vertellen hiermee dat zij in aanraking zijn geweest met seksueel machtsmisbruik. In deze werkvorm maken we bespreekbaar hoe jongeren naar zichzelf kijken op seksueel gebied en helpen we hem een mening te vormen over sexting en hoe je daar nee tegen kunt zeggen.

Je kunt het materiaal downloaden op de website van Jong Protestants

Wil je meer weten?

Op de website Jong Protestants van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) vind je meer werkvormen over het bespreekbaar maken van seksualiteit. Deze zijn ingedeeld voor kinderen, tieners, jongeren, ouders en jeugdleiders.

Tip

Ook materiaal van het Scharlakenkoord is geschikt om met jongeren in gesprek te komen over relaties en seks.