TED Talk: Ons verhaal over verkrachting en verzoening

Doel:
Categorie: Kerkleiders

De Australische Tom Stranger ging toen hij 18 was op uitwisseling naar IJsland en hier ontmoette hij de 16-jarige Thoris Elva. De twee werden verliefd op elkaar en gingen vaak met elkaar op date.

Tijdens een schoolfeest dronk Thoris voor het eerst rum en dat viel helemaal verkeerd. Tom bracht haar naar huis en legde haar in bed. Thoris vertelt: "Hij kleedde me uit en ging bovenop me liggen. Ik kon wel weer redelijk helder denken, maar mijn lichaam was te zwak om me te kunnen verzetten." Thoris vertelt dat de pijn ondraaglijk was en dat het voelde alsof ze in twee stukken werd gescheurd. 


Over de organisatie

In deze buitengewone TED-talk nemen Elva en Stranger ons mee door een jarenlange periode van schaamte en stilte en nodigen ze je uit om het alomtegenwoordige, globale probleem van seksueel geweld op een nieuwe, eerlijke manier te bespreken.


Tip

De video leent zich ook goed om te bekijken op een thema-avond of kringavond en met elkaar in gesprek te gaan over de rol van de kerk als seksueel geweld plaatsvindt en hoe als gemeente bij te dragen aan herstel.

Dit materiaal werd beschikbaar gesteld door: